Iako nije vidljiva kao u doba proglašenja epidemije koronavirusa, patrola Službe civilne zaštite Grada Zadra i dalje kontrolira provedbu propisanih mjera. Na terenu je svakodnevno pet patrola - jedna pješice obilazi Poluotok, a četiri mobile ekipe obilaze gradske četvrti i prigradska mjesta. Iako je namjena prvenstveno provedba epidemioloških mjera, nisu rijetke ni situacije poput one u utorak u Petrčanima, kada su pomogli svima koji su se našli u neveri.

- Na terenu smo već preko 170 dana, prošli smo karantene, punktove, nadzore. Dnevno napravimo šezdesetak nadzora, a kako nas je samo desetak, nemamo dane za odmor, kaže nam jedan od pripadnika postrojbe.

Doznajemo kako im je jedan od neugodnijih obilazaka - pirevi. Kada dođu na svadbu pokušavaju biti što neprimjetniji, ali zbog loše percepcije svadbenih slavlja u javnosti, često završava neugodnim situacijama. S druge strane, oni kojima je u ovim situacijama najteže, prodavačicama u pekarnama i sličnim objektima, ponašaju se savjesno i odgovorno.

- U kontaktu smo i s kolegama iz drugih turističkih gradova, koji nisu zadovoljni ni brojem turista niti pridržavanjem mjera svojih sugrađana. Hvala Zadranima na savjesnom i odgovornom ponašanju, poručuju iz postrojbe.