Nakon navoda raznih medija oglasio se Stožer civilne zaštite Općine Kolan putem priopćenja kojeg donosimo u cijelosti:

Na području Općine Kolan od travnja do 13. kolovoza nije bilo nijedne propisane samoizolacije ni oboljelih osoba. S današnjim danom imamo jednu oboljelu osobu sa područja Kolanjskog Gajca koja je već tjedan dana samovoljno pristupila izolaciji. Osoba nije posjećivala klubove te se mogućnost područja zaraze još istražuje od strane epidemiološke službe.

Stožer CZ Općine Kolan u suradnji sa Općinom Kolan poduzeo je sljedeće:

- 10. srpnja 2020. Općina Kolan donijela je Odluku o radnom vremenu koja ograničava rad ugostiteljskih objekata unutar naselja i rad ugostiteljskih objekata van naselja.

- Stožer CZ u suradnji sa Općinom Kolan zabranio je sva velika okupljanja, održavanje festivala i evenata na području Općine Kolan kao i reklamiranje kluba

- Postrojba CZ Općine Kolan svakodnevno provodi nadzor nad propisanim mjerama Nacionalnog stožera i HZJZ-a dok inspekcija Ravnateljstva RH 3 puta tjedno provodi nadzor posebice rada noćnog kluba koja je utvrdila da se na području Katarelca gdje se nalazi jedan noćni klub koji se pridržava svih propisanih mjera od strane HZJZ-a: na plesnom podiju su postavljeni stolovi prema najnovijim uputama HZJZ-a, klub vodi popis posjetitelja sa kontaktima, broji ulazak posjetitelja zbog ograničenog broja te mjeri temperaturu svakom posjetilju. Sam klub radi tek 5 - 10% u odnosu na 2019. godinu.

- Općina Kolan osim redovnih linija prema Zadru, Splitu, Zagrebu i Rijeci nema organizirane linije prijevoza primjerice do samog kluba na Katarelcu (autobus, brod) 

Epidemiološka situacija na području Općine Kolan je povoljna te kao destinacija sigurna. 
Broj gostiju koji boravi na današnji dan na području općine Kolan iznosi 76% u odnosu na prošlu godinu dok je postotak od početka godine do sada 75% što našu destinaciju čini atraktivnom i sigurnom. Na području naše Općine borave obiteljski gosti.

Na kraju naglašavamo da inspekcija Ravnateljstva RH redovito provodi nadzore te isti nisu utvrdili nikakve nepravilnosti.

Načelnik Stožera CZ Kolan
Josip Paladina