Jučer je započelo uređenje zapuštenog terena u vlasništvu Grada Zadra, svojedobno namijenjenog za proširenje nogometog stadiona, a u međuvremenu deponije.
Radove čišćenja naručio je Odjel za komunalne poslove. Pročelnik Robertino Dujela smatra da je nakon uređenja pomoćnog nogometnog igrališta, logično bilo očistiti i urediti tu gradsku parcelu.

Ugovoreni izvođač Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša uredit će i dovesti u prihvatljivo stanje susjednu površinu , ukloniti napušteno vozilo i tamponirati po potrebi pristupnu rampu tom terenu, napisao je pročelnik Dujela.
Bagerist kojeg je angažirao Stipčević i jutros nastavlja s čišćenjem parcele na kojoj su još uvijek tragovi uzurpacije.
Tu , a i svaku drugu česticu gradskog vlasništva dok se ne privede namjeni, dužnost nam je i obveza održavati urednom, sa svih pozicija proračuna Grada koje su nam na raspolaganju, odlučan je pročelnik Dujela.

Radovi na uređenju pomoćnog igrališta na kojem je o trošku HNS-a promijenjen travnjak počeli su u lipnju. Iz Grada Zadra uloženo je skoro 300 tisuća kuna u pripremne radove i rušenje zidića na kojima su postavljene klupe za rezervene igrače i trenere. Tada se otkrilo i kako su dijelovi tog gradskog terena uzurpirani od strane susjeda. Nadležne u gradskoj upravi pitali smo što će s tim terenom. Odjel za graditeljstvo prebacio je lopticu na Odjel za komunalne poslove koje ga treba očistiti. Hoće li ga pročlenik za gospodaranje gradskom imovinom Tomislav Korona prodavati ili će ga pročelnik Robertono Dujela, primjerice, pretvoriti u uređen parking za nogometna događanja, mogući su odgovori na novinarski upit koji je u lipnju prošao bez službenog očitovanja vlasnika terena.