Rezultati ovogodišnjeg rada Općine Sv. Filip i Jakov vidljivi su na područjima koja uključuju urbano uređenje, modernizaciju društvene i komunalne infrastrukture, veću kvalitetu društvenog i kulturnog života kao i pristup najranjivijoj populaciji.

Video prezentacijom u prvom videu izdvojeni su kapitalni projekti poput izgradnje dječjeg vrtića "Cvitić" u Turnju, gradnja nogostupa u Raštanima Donjim, infrastrukturni radovi na Rabatinu, projekt "ZAŽELI Sv. Filip i Jakov", obnova kino dvorane u Sv. Filip i Jakovu, reciklažno dvorište u Sv. Filipu i Jakovu te izgradnja biciklističke staze od Sv. Petra do Turnja, dok na samom kraju video prezentacije pogledajte i popis projekata Općine Sv. Filip i Jakov u periodu od 2017.-2020. god. Na drugom videu nalazi se video prezentacija plaža rivijere Sv. Filip i Jakov. 


View on YouTube

 


View on YouTube

Dvije video prezentacije prvi put su predstavljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov. Brojnim projektima na komunalnom, infrastrukturnom, prometnom i društvenom planu cilj Općine Sv. Filip i Jakov je pokrenuti razvitak cijelog Općinskog područja i učiniti značajan iskorak prema boljoj kvaliteti života svojih žitelja. Tome u prilog govori i kada je riječ o prijavi projekata za sufinanciranje iz državnog i županijskog proračuna kao iz fondova Europske unije. U nedavno proteklom razdoblju ostvareni su brojni europski sufinancirani projekti čija je ukupna vrijednost prelazi 48 milijuna kuna, a sufinanciranje je odobreno iznosom od gotovo 36 milijuna kuna.

Osim navedenih projekata izgradnje dječjeg vrtića u Turnju, izgradnje reciklažnog dvorišta, projekta kino i projekta "Zaželi", među europske projekte Općine Sv. Filip i Jakov spada i druga faza kanalizacijskog sustava Sv. Filip i Jakov, izgradnja vodoopskrbne mreže Raštane Gornje - Tičevo - Viterinci, Ribarska manifestacija Gušti mora, Ribarska večer Sv. Filip i Jakov te izgradnja nerazvrstane ceste KRČ u Turnju. U ovoj, 2020. godini, također se nastavio trend uspješnog povlačenja sredstava, što potvrđuje i prijavljivanje novih ugovorenih projekata poput Projekta razvoja širokopojasnog pristupa prihvatljivog za financiranje iz EU fondova na području Općina Sukošan, Sveti Filip i Jakov, Galovac i Škabrnja i Aglomeracija Biograd - sustav vodovoda i odvodnje, za područje Općine Sveti Filip i Jakov, ukupne vrijednosti preko 214 milijuna kuna, od čega će sufinanciranje Europske unije i Republike Hrvatske iznositi preko 188 milijuna kuna.