Unatoč brojci zaraženih koronavirusom koja na zadarskom području ne prelazi 20 dnevnih slučajeva, u Županiji koja bilježi turističke rekorde, sezona na sreću još uvijek traje.

Feštica petkom i nastup klape na Trgu u organizaciji TZ Grada, privukli su veliki broj gostiju u zadarsko središte.
Iako ovog petka nije bilo organizirane zabave na najvećoj terasi u Varoši, domaći su pohrlili u Grad kako bi se s gostima zabavili na kraju radnog tjedna.
Sutra već puno turista mora "bježati" u zemlju iz koje su došli jer su Nijemci, Slovenci i Britanci stavili turističku Hrvatsku na crvenu listu.

Ostali su nam Poljaci, Česi, Slovaci i Mađari. Na Talijane i tako nismo računali. Ali zato su tu naši ljudi iz kontinenta, među kojima prevladavaju oni sa zagrebačkog područja. Tako je još od proljeća, kada su Zagrepčani što zbog potresa,a što zbog korone pohrlili na more.

A neki iz Zagreba bi stavili Dalmaciju u karantenu, nakon što su "stožernici" po drugi put optužili Dalmatince za opuštenost. I to "capakovanje" prolazi bez odgovornosti za diskriminatorne kao i promašne političke izjave na račun Dalmatinaca te najavu uzvraćanja loptice Austrijancima.

Tko je sve opušten u fotogalariji, koja je sinoć snimljena na zadarskim ulicama, pitanje za Capakovu epidemiološku politiku.