Nakon što smo objavili tekst o ostavljenim vozilima s registracijskim oznakama  koji zauzimaju parkirna mjesta, javio nam se jedan građanin iz Crvenih kuća.

On već dvije godine hodočasti kod prometne policije, gdje su mu rekli da im je dosadio jer oni ne mogu riješiti problem s dva vozila u Ulici Ive Mašine koji imaju nevažeću registracijsku oznaku, što je provjereno preko poznate aplikacije. Jedan ima zagrebačku registraciju, a drugi zadarsku. Radi se o poznatim švedskim vozila: Volvo i SAAB parkiranim ispred zgrade u kojoj su socijalni stanovi u vlasništvu Grada Zadra kao i parkiralište.

Uz sumnju da se radi o ukradenoj registraciji, u policiji su mi rekali da oni mogu intervenirati samo kod vozila u pokretu, a ne i mirovanju. Da to nije istina, pokazuje brza akcija prometne policije na parkiralištu Put Bokanjca nakon objave našeg teksta.

Na istom parkiralištu je problem ostavljene kamp prikolice, koja je, kaže naš sugrađanin, pretvorena u deponiju i okupljalište. Istina, dolazili su komunalni redari, ali nisu našli načina kako odvuči prikolicu. Naravno da ga ima uz malo dobre volje. Ali ima li mjesta na deponiji u Diklu, koliko je auto olupina po gradu.