Unatoč posebnim mjerama i još nedefiniranim detaljima oko polaska djece u školu, pripreme za početak nastave u biogradskoj osnovnoj školi u punom su jeku. Od prvog do osmog razreda u njoj se obrazuje preko 650 učenika, a ove školske godine upisano je 65 prvašića, kaže ravnatelj prof. Jordanko Miloš.

- Najvjerojatnije je da ćemo raditi u dvije smjene, a razmatraju se i druge opcije, sve kako bismo olakšali učenicima ali nama samima. Udžbenici za osnovce već su stigli i bit će raspoređeni po učionicama, te će kao i ranije dočekati učenike školskim klupama, kaže Miloš.

Biogradska će vlast i ove godine osigurati jednokratnu novčanu pomoć za osnovce u iznosu od 700 kuna po učeniku, za nabavku dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava.

Uz redovito osnovnoškolsko obrazovanje u sklopu škole djeluje i Glazbena škola, točnije Odjel Glazbene škole, u koji je do sada upisano 90 polaznika i to od prvog do šestog razreda. No tu je i jedan pripremni razred od 20-ak učenika, te će s njim u rujnu biti popunjena sva raspoloživa mjesta u Glazbenom odjelu škole.

Osim uređenja učionica i prostora za boravak djece i djelatnika u školi, vrijedi spomenuti i izgradnju sportskog igrališta upodručnoj školi u Tkonu na otoku Pašmanu, što je iznimno značajan pomak u radu ove male otočne škole.