Umjesto odabira ponude Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije donio je odluku kojom se poništava natječaj za uređenje ambulante unutar zgrade Poliklinike.

Za taj posao procijenjen na 1.3 milijuna kuna javio se jedino zadarski Krekić Avangard, no njihova ponuda odbijena je kao nepravilna, neprikladna i neprihvatljiva. Razlog je zatraženih 220 tisuća kuna više od procjene, kojih Zavod nije predvidio u svom budžetu.

- Novi postupak provodit će se u četvrtom kvartalu 2020. godine, navodi se u odluci koju potpisuje Ivica Erlić, ravnatelj županijske ustanove koja već godinama planira preseljenje.

Radovi na uređenju 175 m2 roh bau prostora u prizemlju trajat će godinu dana. Ambulanta za obavljanje djelatnosti izvan bolničke hitne medicine sastojat će se od čekaonice, prostora za reanimaciju, edukaciju, malog skladišta za medicinski materijal, te prostora za odmor djelatnika i pojedinačnih prostora za odmor liječnika, medicinskih sestara i djelatnika sanitetskog prijevoza. Ostali prostori, poput jedinice za prijavu, postoje u susjednim, već uređenim prostorima Poliklinike.