Mjesni odbor Petrčane dobio je prvu predsjednicu u povijesti svog djelovanja! Dosadašnji predsjednik MO-a Velimir Čubrić po drugi je put u ovom mandatu podnio ostavku, sada iz osobnih razloga, pa će njegovo mjesto preuzeti Silvana Štokan, koja se i u prvom slučaju spominjala kao njegova nasljednica.

- Trenutni prioritet u našem radu je mijenjanje naziva ulica, htjeli bismo pojednostaviti snalaženje kroz uvođenje starinskih naziva. Najveći problem u Petrčanima svakako je prometni kolaps. I ovog ljeta bila je ludnica na ulicama, sve je gore i gore. Kod Grada ćemo urgirati da dobijemo prometnog redara za stalno, poručila je Štokan koja se i dosad glasno borila za javni interes.

S novom predsjednicom Mjesni odbor ubrzo će djelovati u novim prostorijama.

- U tijeku su završni radovi, radnici su tu svaki dan do 16-17 sati. Prostor izgleda fenomenalno, rekla nam je Štokan. Ona je u tom pogledu zadovoljna suradnjom s pročelnicom Upravnim odjelom za gradsku samoupravu i opće poslove, Dolores Grdović Kalmeta, koja je pokrenula proceduru za imenovanjem nove predsjednice MO-a tog turističkog mjesta u administrativnim granicama Grada Zadra.