Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin sa suradnicima obišli su danas srednje i osnovne škole povodom prvog dana nastave. Najprije su posjetili četiri srednje škole u Perivoju Vladimira Nazora (gimnazije Vladimira Nazora i Jurja Barakovića, te Prirodoslovno-grafičku i Školu primijenjenih umjetnosti). Zbog epidemioloških mjera, nisu ulazili u prostore škola već su se učenicima i ravnateljima obratili iz školskog dvorišta.

Nakon toga obišli su obnovljenu i nadograđenu osnovnu školu na Dračevcu, koju su zajednički otvorili gradonačelnik i jedan učenik prvog razreda. Na otvorenju PŠ Ploča nazočio je i pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti Momir Karin. Gradonačelnik je poželio prvašićima sretan početak školske godine:

- Djeco, ne zaboravite - škola nije samo knjiga i obaveza, ona je mjesto sklapanja novih prijateljstava, stjecanja novih iskustava i zabave. Ove smo godine došli tu poruku poslati iz obnovljene Područne škole na Ploči. A ona je primjer kakve uvjete školovanja želimo za sve zadarske školarce. Naravno, projektirajući je vodili smo se najvišim standardima, a i procjenama kako će ovdje vrlo skoro biti popunjene sve klupe za stotinu učenika, rekao je Dukić.