Umjesto uz uobičajene prijeme i druženja, prvi dan školske godine ovog puta prolazi u upoznavanju s epidemiološkim mjerama, odabirom glavnih ili sporednih ulaza, rasporedom dolaska u škole te konačno - dezinfekcijom na ulazu. Prvog dana prvašići su se upoznali sa svojim učiteljicama, učenici viših razreda dobili su osnovne upute i rasporede, a u nekim školama i udžbenike. Neki će tijekom poslijepodneva prvi put osjetiti "čari" druge smjene.

Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin jutros su poželjeli uspješnu godinu polaznicima četiriju škola u zgradi Gimnazije u Perivoju Vladimira Nazora. Na školi je promijenjeno krovište, postavljeni su novi prozori, toplinska izolacija, rasvjeta... Na prigodnom susretu uz župana i gradonačelnika bili su pročelnici za školstvo, ravnatelji škola, ali i donedavni ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora, saborski zastupnik Rade Šimičević.

Nakon kratkog susreta župan je sa suradnicima produžio u Sukošan, dok je gradonačelnik Dukić krenuo otvoriti obnovljenu područnu školu na Ploči.

- Dragi učenici, a posebno dragi prvašići, sretan vam bio početak nove školske godine! Ova će zasigurno po mnogo čemu drugačija, no uz vašu pozitivu, vedar duh i puno entuzijazma, siguran sam da će biti uspješna unatoč specifičnim okolnostima u kojima se nalazimo. Vaša sigurnost na prvom nam je mjestu i zato poduzimamo sve mjere potrebne da bi ju osigurali. Poštovani učitelji i nastavnici, povjerena vam je velika odgovornost i siguran sam da ćete na našu djecu paziti, učiti ih i odgajati kao da su vaša. Draga djeco, učite i usvajajte nova znanja i vještine, budite dobri i pazite jedni na druge, poručio je gradonačelnik uoči početka školske godine.