Info radionica projekta #nauči#primijeni#promijeni održana je u Benkovcu. Cilj radionice bio je upoznati ciljnu skupinu projekta o radionicama koje će se održavati za vrijeme trajanja projekta, a prve započinju u srijedu, 16. rujna. Ciljane skupine ljudi koje će projekt obuhvatiti su osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom, osobe u dobi od 25 do 29 godina i nezaposleni uključujući dugotrajno nezaposlene.

Sudionici radionica mogu biti samo osobe koje imaju prebivalište na području Grada Benkovca. Radionice obuhvaćaju tečaj informatike, tečaj komunikacijskih i prezentacijskih vještina uz radionice samopouzdanja. Modul 1 obuhvaća zakonodavni okvir, znanje o osnivanju udruge, djelokrugu rada i financijskom poslovanju. U Modulu 2 predstavit će se računovodstvo i financije. Modul 3 predstavlja znanje o EU fondovima, operativnim programima, pripremi i provedbi projekata. Modul 4 obuhvaća Marketing i PR dok Modul 5. pruža znanje o umrežavanju i suradnji s drugim sektorima. Pomoću navedenih radionica oformit će se nova profesionalna figura, voditelj OCD-a (Organizacije civilnog društva).

Cilj projekta je povećati zapošljivost i mogćnost za zapošljavanje osoba na području grada Benkovca razvojem nove profesionalne figure te uspostavljanjem lokalnog centra podrške za udruge. Nositelj projekta je Udruga studenata Bukovice i Kotara, a partneri projekta su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRRA i Udruga za djecu, mlade i obitelj "Mali koraci" Benkovac. Vrijednost projekta je 1.343.793,50 kuna, u trajanju od 3. travnja 2020., do 3. listopada 2021. godine.

Za sve dodatne upite i informacije možete se obratiti na e-mail adresu voditelja projekta: [email protected]