Pročelnik Robertino Dujela iznio je na Gradskom vijeću Zadra zbirne podatke o financijskom poslovanju 10 poduzeća koji su u većinskom vlasništvu Grada Zadra.

Oni su u 2019. godini imali 332 milijuna kuna prihoda te su ostvarili ukupno 7.6 milijuna kuna. Tom iznosu pridonosi Čistoća s 5.2 milijuna kuna, Obala i lučica s 1. 6 milijuna kuna, dok su ostali imali dobit simboličnog iznosa.


Pročelnik Dujela naveo je kako su prihodi svih njih povećani za pet posto, a za 4.5 posto rashodi. Iznio je podatak o 95 milijuna kuna o potraživanja kojeg imaju sva ta poduzeća, a koje prema gospodarstvu iznosi preko 70 milijuna kuna. Nismo čuli da je pročelnik Dujela spomenuo dva milijuna kuna gubitka koliko su imali Nasadi, kao jedini gubitaš. Iako se radi o komunalnim poduzećima, osim brojki o financijskom poslovanju, Dujela o rezultatu njihovog poslovanja u komunalnom životu, nije rekao niti slova. Iz komunalnog odjela raspoređuje se proračunski novac za komunalne programe održavanja gradskih površina i zelenila te komunalne infrastrukture.

Direktore poduzeća "rešetali" su vijećnici, a to su uživo pratili samo dvoje dogradonačelnika. Gradonačelnik Branko Dukić, resorni Dujela te predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić  "izgubili" su se sa sjednice u vrijeme ručka, dok  je na dnevnom redu bilo je poslovanje Čistoće, Vodovoda i Odvodnje...