Državljanin BiH (26) s prebivalištem u Zadru kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od 10 mjeseci zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen suputnik u drugom automobilu.

On je 24. studenoga prošle godine, oko 17,25, u Zadru na raskrižju Ulica 4. Gardijske brigade - Kneza Novaka Krbavskog i Nikole Šopa, upravljajući golfom BiH-oznaka, prošao kroz crveno svjetlo na križanju, kad je u njega već ušao Peugeot iz drugog smjera. Golf se odbio u desnu stranu, prednjim desnim kotačem udario u betonski rubnjak i zaustavio se na desnoj prometnoj traci, dok se Peugeot zarotirao za 90 stupnjeva i prednjom stranom udario u drugi osobni automobil, pri čemu je njegov suvozač zadobio traumatsko subarahnoidalno krvarenje u mozgu, što se karakterizira teškom ozljedom.

- Prijedlog za izdavanje kaznenog naloga u cijelosti je osnovan, štoproizlazi iz potvrde o oštećenju vozila, zapisnika o očevidu sa fotoelaboratom na DVD mediju, zapisnika o ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu, naredbi o određivanju mjera opreza, liječničkoj dokumentaciji... Sudac pojedinac u cijelosti se složio sa zahtjevom državnog odvjetnika, koji je prihvaćen te je izdan kazneni nalog kojim je okrivljeni proglašen krivim te je izrečena predložena kaznenopravna sankcija kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci uvjetno na tri godine, koju kaznu ovaj sud u cijelosti smatra primjerenom stupnju krivnje okrivljenog, posljedici nastaloj za zaštićeno pravno dobro, presudila je sutkinja Danijela Zubčić.