Minigradnja iz Vodica otvorit će 1. listopada gradilište uređenja dijela plaže Kolovare na potezu od Poliklinike do zatvorenog plažnog objekta Zara beach, koje je i dalje ruglo Kolovara.

Firma iz Vodica, koja radi na uređenju Muraja, dobila je taj posao na natječaju Grada Zadra za 2.2 milijun kuna i rok od pet mjeseci, a trebali su početi s radovima u ožujku ove godine.
Dogodila se korona koja je prolongirala taj početak, a rokovi i uvjeti ostaju isti.

- S Ministarstvom turizma, koji sufinancira veći dio investicije, dogovorili smo produžetak korištenja novca, kazao nam je pročelnik Šime Erlić. Preko Odjela za EU fondove Grad Zadar nominirao je taj projekt na natječaj Ministarstva turizma koje je krajem 2018. godine odobrilo za plažu Kolovare 560 tisuća kuna.

Za taj natječaj iz idejnog rješenja, kojeg je za Grad Zadar izradila Radionica Marušić, izdvojen je idejni projekt za prvu fazu koja osim uređenja obalnog dijela ima i parterno uređenje do bedema, podsjeća Erlić.

Obalni zid je podlokan i biti će obnovljen i saniran u prvoj fazi projekta. U kopnenom dijelu plaže sve će ostat po sadašnjim uvjetima korištenja tog prostora, a koji će se samo urediti po idejnom rješenju projektanta Pere Marušića u nekom idućem razdoblju.

Do otvaranja gradilišta, na Kolovarama je idila babljeg lita, sudeći prema jučerašnjoj snimci našeg foto-reportera.

.