Još je mjesec dana do otvaranja 22. Biograd Boat Showa!

Međunarodni nautički sajam, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru, svoje ovogodišnje izdanje prilagodit će novim oklonostima. Kako bi se poštivale epidemiološke mjere održavanja distance najveći sajam plovila u Srednjoj Europi odražat će se jedan dan duže odnosno sveukupno pet dana i to u razdoblju od 21. do 25. listopada u Marini Kornati, Biograd na Moru.

S obzirom da je sajam na otvorenom i na moru, svježi zrak i otvoreni prostori omogućuju sigurnije okruženje, a Ilirija je dobila punu podršku Civilnog stožera Zadarske županije i nastavlja planiranje događaja sukladno propisanim mjerama kako bi se osigurala sigurnost izlagača i posjetitelja. Kako bi zadovoljili međunarodne i nacionalne zdravstvene i sigurnosne kriterije Ilirija d.d. vrlo pažljivo prati trenutno stanje i priprema se za uvođenje mjera namijenjenih javnoj sigurnosti odnosno sigurnosti izlagača i posjetitelja. Kao zlatni član IFBSO-a, Međunarodne federacije organizatora izložbe plovila, Ilirija d.d. surađuje sa svojim kolegama na donošenju novih sigurnosnih mjera i standarda sigurnosti u organizaciji sajma.

Dosad je više od 140 izlagača prijavilo svoje sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu. Ova činjenica pokazuje otpornost nautičke industrije i ulijeva optimizam u ovim izazovnim poslovnim vremenima. Što smo bliže otvaranju očekujemo da će se mnogobrojne prijave tek potvrditi, ističu organizatori.

Tri najveća izlagača su prijavila izlaganje s ukupno 28 plovila prosječne duljine veće od 11 metara. Do sada najveće prijavljeno plovilo koje će biti izloženo je Elling E6, dužine 20 metara.

Biograd Boat Show u prethodnu dvadeset i jednu godinu isprofilirao se kao vrhunska nautička manifestacija, najveći sajam plovila u Srednjoj Europi i nezaobilazno nautičko središte, a u nacionalnim okvirima uz potporu Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i nautičke industrije sajam se promovira i kao kongres nautičke industrije i turizma u Hrvatskoj gdje se na jednom mjestu okupljaju svi njegovi ključni segmenti. Svijesni uloge i značaja Biograd Boat Show-a za nautičkoj industriju i turizm sajam će u mjesecu listopadu pokazati njihove novitete te zasigurno ubrzati i olakšati B2B umrežavanje za pripremu poslovne godine 2021.

Kroz videozapise donosimo dobre uspomene sa biogradskog sajma u 2019. godini:


View on YouTube


View on YouTube


View on YouTube