Da su ustaše bile barem upola ažurne kao njihovi današnji simpatizeri, teško bi izgubili rat protiv mrskih partizana, a Zadar bi umjesto u Hrvatskoj danas bio ponos talijanske istočne obale.

Naime, nakon što je jučer vlasnik zgrade u Foši prebojao južnjačku zastavu te nepripadajući grb s prvim bijelim poljem na hrvatskoj trobojnici, Tornado ga je u noćnoj diverziji vratio tamo gdje je i bio. Umjesto natpisa "Tornado Zadar" na zastavi, doduše, piše samo "Zadrani", ali je s druge strane iscrtana Tornadova zastava.

Navijači Tornada se ne opredjeljuju kao fašisti, iako često koketiraju s nacističkom ikonografijom te daju naslutiti svoja politička opredjeljenja. Zastava s prvim bijelim poljem redovito se objavljuje na njihovoj Facebook stranici 10. travnja, na dan osnutka Nezavisne Države Hrvatske, tvorevine koja je Zadar, više obalnih gradova i otoke predala Talijanama. Upravo danas obilježava se spomen dan u sjećanje na odluku ZAVNOH-a kojom su ti krajevi vraćeni matici zemlji.

Također, mural navodnog hrvatskog vojnika na Bulevaru prikazuje pripadnika ustaške vojske, s neizostavnim s prvim bijelim poljem u grbu. Je li vrijeme da nakon odlaska zvijezde s Muraja Grad ukloni i druga totalitaristička obilježja iz javnog prostora?