NOVO Napokon je poznato koji kandidati iz Zadarske županije ulaze u Glavni odbor SDP-a.

Situacija na razini cijele županije potpuno je drugačija od one u Zadru, u kojem su najbolje kotirali Irena Dragić, Erol Gaši, Danijela Vukoša i Nino Mrčela. Unatoč tome oni su ostali ispod praga za ulazak u Glavni odbor, a na prvom mjestu završila je predsjednica ŽO Renata Sabljar-Dračevac koja je s 45 glasova u Zadru skočila na ukupno 158 u županiji. Zanimljivo je kako uz nju prolaze svi kandidati sa šalabahtera kojeg je objavila dan prije unutarstranačkih izbora. To su Toni Herenda (129), Goran Perović (125) i Katarina Pleša Jakovljević (118).

Najmanji broj glasova, njih 30, dobio je Duško Polovina.

RANIJE Nakon 98,60% obrađenih biračkih mjesta, u drugi krug izbora za predsjednika SDP-u idu Peđa Grbin s 40,67% i Željko Kolar s 26,29% glasova, izvijestili su s Iblerovog trga.

Iako se još uvijek broje glasovi za Predsjedništvo i Glavni odbor, poznato je tko su novi potpredsjednici. Uz Biljanu Borzan, Ranka Ostojića i Sinišu Hajdaša Dončića izabrana je saborska zastupnica iz Zadra, Sabina Glasovac. Drugi zadarski kandidat za Predsjedništvo, Jure Zubčić, osvojio je 1389 glasova, što je dojmljiva brojka s obzirom na to da nije javno podržao niti jednog kandidata za predsjednika. No, nije dovoljna za ulazak u vrh stranke.

Iz gradske organizacije objavili su putem službene Facebook stranice rezultate izbora u GO SDP Zadar. Grbin je i u Zadru uvjerljivi pobjednik (56,7%), no na drugom mjestu završio je Ostojić (25,9%), koji je na nacionalnoj razini proglašen kao gubitnik unutarstranačkih izbora. Kolaru je povjerenje ukazalo tek 7,1 % zadarskih SDP-ovca, čime je završio kao četvrti izbor, nakon Mirele Ahmetović (8,7%). Peti kandidat, Marino Percan, u Zadru je dobio 1,6% glasova.

- Što se tiče izbora za Predsjedništvo u kojem se biralo 17 kandidatkinja i kandidata značajniji broj glasova sljedećim redoslijedom dobili su: Sabina Glasovac, Jure Zubčić, Biljana Borzan, Ranko Ostojić, Ivan Račan, Željko Jovanović, Siniša Hajdaš Dončić, Sara Medved i Predrag Fred Matić.

U izboru za Glavni odbor SDP-a Hrvatske na biračkom mjestu Zadar najveći broj glasova dobili su: Irena Dragić, Erol Gaši, Danijela Vukoša i Nino Mrčela, objavili su iz zadarskog SDP-a.

U nedjelju u večernjim satima još nisu objavljeni službeni rezultati na razini cijele županije.