Apel Zadarskog azila koji je osvanuo na njihovim službenim Facebook stranicama prošlog tjedna za šest psića kojih su spasili, samo je jedan u nizu. 

-  Ovih šest pasa smo zaprimili potpuno prekrivene buhama i krpeljima koje smo uspješno riješili, a samim time imunitet im je narušen. Kako bi i dalje rasli i lijepo napredovali, trebaju hranu, napisale su volonterke proteklog tjedna, apelirajući na Zadrane voljne pomoći. Od njih šest, ostalo je pet štenaca koji se trenutno čekaju dom.

Opća situacija u Zadarskom azilu je, kako kažu, nepromijenjena. Usto je i udomljavanja manje, a i ova se nevolja pripisuje koroni.

- I dalje ništa od izgradnje novog azila. Tu smo, gdje smo uvijek sto se tiče tog pitanja, pomaka nema. Udomljavanja su, moramo biti iskreni, u zadnje vrijeme dosta slabija. Mislimo da je to vezano uz koronu. Ljudi su ostali bez posla, a pas je ipak obaveza i košta. Nadamo se da je to možda samo faza i da će udomljenja opet krenuti. S volonterima smo i dalje jako slabi, a ova kiša i ružno vrijeme nam nikako ne ide u prilog te svaki put kad planiramo nekakvu radnu akciju, kiša nam sve poremeti, odgovorile su na naš upit volonterke koje sa zadarskim šapicama, nažalost, čeka još jedna kišna jesen i hladna zima.

Županijski pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić za Radio Zadar je otkrio kako je plan u sljedećih 10 do 15 dana otvoriti natječaj za izradu glavnog projekta s okvirnom procjenom troškova od 5 milijuna kuna. Time bi se stvorili uvjeti za natječaj za izgradnju županijskog azila za napuštene pse koji bi trebao konačno zaživjeti u 2021. godini.