Građanin s Bilog briga, fotografijama i tekstom upozorio je na postavljanje novih kontejnera zbog čega su stanari zgrade na adresi Šibenska 9 ostali bez četiri parkirna mjesta.

Istina da je sve više auta po obitelji, koje tadašnjim urbanizam nije mogao ni sanjati, ali i da umjesto novih stabala, prostor "oplemenjuju" plastične kante za smeće. 

- Nama je ovo bitno i uputili smo dopis Čistoći koja je jutros postavila kontejnere i tako nam izbrisala 4 parkirna mjesta u dijelu kvarta kojem je početkom godine nebrigom grada izbrisana petina parkirališnog prostora", navodi se u potpisanoj poruci s Bilog briga.

Iz Čistoće su najavili novi kontigent kontejnera s čijim su postavljanjem počeli 21. rujna. Radi se o kontejnerima s narančastim poklopcem. Kao što smo već pisali okupacija prostora plastikom za odlaganje smeća sve je veća jer se to preko resornog ministarstva potiče EU financiranjem. Da iz Čistoće ne biraju gdje će staviti nove kante, najbolje pokazuje njihov smještaj na Muraju koji osim zaštite UNESCO-a, još je uvijek gradilište na kojem se troši naš i dobiven novac iz EU fondova. 

Nismo uspjeli čuti se s direktorom Čistoće Dragom Maračićem da nam pojasni jesu li imali plan lokacija i po kojim kriterijima su postavili nove kontejnere.