Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je jučer, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1978. i 1977.) kojima se stavlja na teret da su 7. kolovoza u Zadru, s ciljem daljnje preprodaje radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, počinili kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Prvookrivljenika se tereti da je u tlu ispod hrpe kamenja držao 49,81 grama droge heroina upakiranog u PVC vrećicu, te da je istoga dana, po prethodnom dogovoru sa drugookrivljenikom, za iznos od 9.000,00 kuna prodao 49,48 grama droge heroin drugookrivljeniku, te kod sebe držao novčani iznos od 10.640 eura i 11.200,00 kuna, a za koji se osnovano sumnja da potječe od preprodaje droge.

Drugookrivljeniku se stavlja na teret da je 7. kolovoza u Zadru, s ciljem daljnje preprodaje radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, za novčani iznos od 9.000,00 kuna kupio 49,48 grama droge heroin od prvookrivljenika koju je potom bacio na tlo ugledavši policijske službenike.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora prvookrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.