Grad Zadar i Narodni muzej Zadar pozivaju sve srednjoškolce Zadarske županije da se prijave na natječaj za izradu vizualnog identiteta (logo) grada Zadra.

Glavni uvjeti natječaja, pod nazivom Volim Zadar, da kandidati u dobi od 15 do 19 godine mogu poslati najviše dva rada na adresu Narodnog muzeja do 30 listopada.

Otvorenje izložbe, objava rezultata natječaja (prva tri mjesta najboljih radova) i podjela nagrada će se održati u četvrtak 11. studenog 2020. u 12:00 sati u Kneževoj palači.

Ovim natječajem organizatori žele potaknuti srednjoškolce na promišljanje o vizualnim odrednicama grada i novim načinima za komunikaciju istih. Cilj natječaja je dobiti dizajnerska rješenja kojima će grad biti predstavljen onako kako ga vide njegovi mladi kreativci. Kao uvod u ovaj zahtjevan zadatak za sve zainteresirane učenike organizirana su tri popratna događanja:
1. „Sv. Krševan, zaštitnik i simbol grada Zadra" - Ivana Dražić, kustosica Muzeja grada Zadra provesti će učenike kroz muzej i ispričati im sve o stoljetnom simbolu grada. Vrijeme održavanja: četvrtak, 8.10.2020. u 10:30
Mjesto održavanja: Muzej grada Zadra, Poljana pape Aleksandra III bb

2. „Identitet grada" - Brendiranjem grada osnažuje se zajednica i stvara osjećaj korisnosti svakog pojedinca. Identitet grada najvažniji je element u brendingu. O tome kako stvoriti iskustvo pozitivnog doživljaja grada govore nam Branka Lukić, diplomirani inženjer grafičke tehnologije i Simon Puja, diplomirani komunikolog i projektant interijera iz kreativnog studija ILLECONCEPT.
Vrijeme održavanja: ponedjeljak, 12.10.2020. u 10 sati

Mjesto održavanja: Koncertna dvorana braće Bersa, Kneževa palača, Poljana Šime Budinića 3

3. „Vektorizacija logotipa" - Iako se ovim natječajem ne ograničava sudjelovanje učenicima koji ne poznaju računalne programe za crtanje i grafičku pripremu, i primat će se idejna rješenja izrađena i rukom i na računalu, za sve one učenike koji žele dodati još jednu vještinu u svoj životopis organizirana je radionica pretvaranja analognog crteža u digitalni u računalnom programu Adobe Illustrator. Radionica će se održati u Prirodoslovno - grafičkoj školi u Zadru, a voditi će je Martina Perić, nastavnica strukovnih predmeta u toj školi.
Vrijeme održavanja: subota, 24.10.2020. u 10 sati

Mjesto održavanja: Prirodoslovno - grafička škola Zadar, Perivoj Vladimira Nazora 3

Zbog ograničenog broja učenika za sva popratna predavanja je potrebna je pravovremena prijava sudionika na e-mail adresu: [email protected] ili na broj telefona: 023/251-851