Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije, putem Facebooka je reagirala na incident izbacivanja djeteta s Downovim sindromom iz jednog zadarskog lokala. Prenosimo ga u cijelosti:

- Dragi ljudi, do sutrašnje službene izjave evo par riječi.

Osobno i u ime Udruge za Down sindrom Zadarske županije oštro osuđujemo svaki oblik diskriminacije prema bilo kome, pa tako i prema onome sto se sinoć dogodilo u našem Gradu. Dok god imamo snage i kad je ne bude štitit ćemo one koji sebe ne mogu i biti glas onima koji ga nemaju. I tu nema kompromisa!

Ali isto tako odbacujemo svaku ideju osvete, linča, pobune, razbijanja ili bilo kakve slične aktivnosti.

Naša djeca su nas naučila bolje od toga.

Javno se ograđujemo od imenovanja bilo kojeg objekta ili osobe. To ostavljamo drugima da rješavaju. Nismo nikada izgovorili nijedno ime i nećemo.

Osuđujemo čin i samo čin. Mi nismo tu da sudimo nikome. Jedino čemu želimo da ovaj ružan čin doprinese je da se nikad, ali nikad više ne dogodi ovako nešto. Ni u našem Zadru ni dalje!

A kad smo kod Zadra, mi znamo da ovo nije Zadar. Zadar je grad ljudi s ogromnim srcem i uvijek i oduvijek su nam ogromna podrška. To je grad koji živi i diše skupa s nama i našom djecom.

Još jednom sve skupa pozivam na razum. Pustimo da se stvari riješe pravnim putem, a vi nam se i dalje nastavite osmijehivati kad nas negdje sretnete, napisala je na Facebooku.