U Benkovcu je u četvrtak održana info radionica projekta SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport. Cilj radionice je bio upoznati ciljnu skupinu projekta o radionicama/treninzima koje će se održavati kroz trajanje projekta, a prve su započele početkom rujna.

Ciljana skupina ljudi koje je ova info radionica obuhvatila su osobe mlađe od 25 godina, mlađi od 25 godina s teškoćama u razvoju, osobe u dobi od 25 do 29 godina.

Osim radionica za mlade uskoro kreću i radionice za osobe starije od 54 godine, koje će također imati organizirane besplatne treninge prilagođene njihovoj dobnoj skupini. Sudionici radionica mogu biti samo osobe koje imaju prebivalište na području Grada Benkovca.


Stoga, ako ste sa područja Grada Benkovca, spadate u ciljnu skupinu, želite se pokrenuti i aktivirati, željni ste druženja i dobre zabave, budite slobodni i odazovite se pozivu na radionice. Radionice/ treninzi će biti prilagođeni dobnoj skupini, a svim polaznicima će biti osigurana besplatna oprema za trening i sportske aktivnosti (ruksak, majica, ručnik, boca za vodu). Tijekom projekta će se organizirati javne kampanje za osnaživanje i motiviranje pripadnika ciljne skupine za aktivaciju i uključivanje u društvo kroz socijalnu uslugu i sadržaje, izradit će multimedijalni priručnik za vježbe, uredit će se vanjsko vježbalište koje će biti slobodno za korištenje lokalnoj zajednici i na tej način će se promovirati zdrav i aktivan život.

Cilj projekta je potaknut razvoj pozitivnih stavova i vrijednosti, vještina i kompetencije, radne sposobnosti te vještina koje će razviti i unaprijediti socijalnu uslugu na području grada Benkovca kao i potaknuti socijalnu uključenost. Nositelj projekta je Društvo sportske rekreacije"Talent", a partneri Hrvački klub Zadar i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA. Vrijednost projekta je 1.499.900 a njegovo trajanje je 24 mjeseca.