Prije točno mjesec dana otvorene su ponude za četverogodišnji posao održavanja prometnica na području Grada Zadra, a odluka o izboru izvođača još nije donesena.

Povjerenstvo za provedbu nabave Odsjeka za javnu nabavu obrađuje ponude, napisali su nam iz Odjela za komunalne poslove, dodavši kako će taj Odsjek predložiti Gradonačelniku odluku o izboru. Taj izbor, kao što smo već najavili neće biti lak s obzirom na dvije koje su dijametralno suprotne. Na procijenjenu vrijednost od 32 milijuna kuna, Ceste Zadarske županije (CZŽ) ponudile su 30.4 milijuna, dok je Zajednica ponuditelj Prvi treptač iz Splita te Filius iz Zadra licitirala s iznosom od 18.6 milijuna kuna.

Dok se ne napravi izbor, koji je prije četiri godine s gotovo istim sudionicima završio na sudu, do kraja ovog mjeseca na snazi su Ceste Zadarske županije.

- Oni imaju ugovor za kontinuirano i nužno održavanje nerazvrstanih cesta sukladno Zakonu o komunalnom gospodarstvu i Zakonu o javnoj nabavi u trajanju do 31. listopada 2020. godine, informirali su iz Odjela za komunalne djelatnosti.