Četrdeset milijuna kuna za dogradnju luke Sali građevinarima nije ni približno dovoljno. Pokazao je to provedeni javni natječaj kojim se tražio izvođač radova za taj kapitalni projekt Županijske lučke uprave i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U utorak su otvorene dvije pristigle ponude. Nižu u iznosu od 67.3 milijuna kuna dostavila je Kali gradnja, koja je radila prvu fazu gradnje trajektne luke Tkon te obalnog zida u Petrčanima. Na natječaj su izašli u zajednici ponuditelja sa zadarskom tvrtkom El-tim.

Drugu ponudu dostavio je Aqua Mont Service, renomirana srpska tvrtka koja je konkurirala i za radove u Tkonu. Za posao na Dugom otoku oni su zatražili 68.2 milijuna kuna.

Slijedi postupak pregleda i ocjene ponuda, koji će najvjerojatnije rezultirati poništenjem natječaja, s obzirom na to da je cijelim EU projektom osigurano nedostatnih 56.7 milijuna kuna.

Projekt uključuje proširenje postojeće luke izgradnjom obale, uređenje zaobalne površine te izradu lukobrana za zaštitu od valova, sve s ciljem povećanja sigurnosti pomorskog prometa u luci Sali i bolje povezanosti Dugog otoka s kopnom.