Gradonačelnik Zadra Branko Dukić donio je odluku o poništenju dijela natječaja za opremanje Centra Mocire, nakon što za dvije od 10 grupa nije stigla niti jedna ponuda. Podsjetimo, u osam grupa ponude za opremanju Centra, u kojega bi do kraja godine trebali preseliti štićenici Latice i OŠ Voštarnica, kao i jedan dio djece u redovnom vrtićkom programu, stigle su 23 ponude, no među njima niti jedna za školski inventar i aparate, procijenjene vrijednosti od 53.830 kuna, te dječji namještaj i opremu vrtića vrijedan 666.760 kuna bez PDV-a.

Kako se dugoočekivani ulazak u Mocire ne bi opet odgađao, grad će odvojeno ocijeniti pristigle ponude za školski namještaj, opremu vrtića, opremanje okoliša, multimedijalnu opremu i sl., dok će se za ove dvije grupe raspisati novi natječaj. Nakon što je dijelu ponuđača, koji su dali skuplje ponude za ostale kategorije, postalo jasno da od posla neće biti ništa, očekuje se da će se barem neki od njih javiti na novi natječaj.

Za preostalih osam grupa predmeta nabave postupak pregleda i ocjene ponuda je u tijeku te će nakon završetka tog procesa grad donijeti odluku o odabiru. Iz Gradske uprave najavili su kako će štićenike moći preseliti već nakon opremanja namještajem iz pristiglih ponuda, dok bi preostali namještaj stigao kada korisnici već budu u Mocirama.

Inače, iako je ministar Josip Aladrović nedavno bio u obilasku centra, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike još uvijek nije raspisalo natječaj za uređenje prostora za štićenike udruge Svjetlo, kojega se ono obvezalo financirati, pa je jasno kako štićenici ove udruge s mentalnom retardacijom i autizmom do daljnjega neće u Mocire.