Osam mjeseci od potpisivanja ugovora za budući hotel u Ulici Jurja Barakovića, Grad Zadar još nije uprihodio niti lipe od najma tog prostora na ulazu u Grad, iznad zatvorenog ugostiteljskog objekta Atrij. Moratorij na zakupninu prvo je stavljen zbog uređenja prostora, a kasnije je produžen iz dva razloga.

- Zaključkom Gradonačelnika od 17. srpnja zakupac Red White Blue d.o.o. oslobođen je plaćanja zakupnine za vrijeme izvođenja građevinskih radova na Muraju točnije zbog nemogućnosti pristupa u zakupljeni prostor i to najduže do 31. prosinca 2020. godine, a koji radovi se odvijaju u sklopu provođenja projekta ˝Zadar baštini-integralni kulturni program Grada Zadra za 2020. godinu˝ kao i zbog okolnosti te Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske uslijed pandemije COVID-19, odgovorili su na naš upit iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Za informacije o tijeku izvođenja radova te eventualnom datumu otvaranja, iz gradske uprave uputili su nas na zastupnika tvrtke, odnosno vlasnika Marka Kadiju s kojim je ugovor potpisan na vrijeme od pet godina i to po cijeni mjesečnog najma od 6.500 eura.

- Zasad vam samo mogu reći da je projekt u razvoju, trudimo se naći najbolje moguće rješenje, no jednostavno imamo ograničenja, a teško je prognozirati i predviditi neke stvari u budućnosti, poput izdavanja uporabne dozvole, rekao nam je Kadija izražavajući ipak nadu kako će hotel s 4 zvjezdice biti spreman za sljedeću turističku sezonu. Prostor je, ističe, očišćen i spreman za namještanje.