Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu krajem kolovoza je poništilo natječaj za izvođača radova na uređenju prostora Poliklinike jer je jedina ponuda u iznosu od 1.529.359 kuna Krekić Avangrada bila veća od procjene vrijednosti posla na 1.3 milijuna kuna.

Zavod je 6. listopada oglasio novu javnu nabavu nakon što su krajem rujna u svom planu povećali procijenjenu vrijednost za 100 tisuća kuna. Objavio nam je to ravnatelj Zavoda Ivica Erllić nakon što smo osam dana čekali odgovor na novinarsko pitanje i u međuvremenu ga pokušali dobiti telefonom.

Rok za dostavu ponude je 27. listopada, dovoljno da se korigira troškovnik jedinog kandidata za taj posao s ponudom koja je bila 200 tisuća kuna veća. A možda se još netko javi na natječaj Zavoda za hitnu medicinu.

Kada se izabere najpovojniji ponuđač, s njim sklopi ugovor i uvede ga se u posao, nositelj tog milijunskog posla imat će 12 mjeseci da 175 kvadrata u prizemlju Poliklinike dovede do tehničkog pregleda.

U planu javne nabave te županijske ustanove, za opremanje prostora Hitne u Poliklinici predviđeno je u ovoj godini 400 tisuća kuna.

"Opremanje prostorija će biti u sljedećoj godini ukoliko se realizira natječaj u tijeku, te ukoliko budu osigurana sredstva", napisao je ravnatelj Erlić.

Jedini koji se prema uvjetima javne nabave zbog potencijalnog sukoba interesa ne mogu javiti na natječaj je ACES, zadarska tvrtka za arhitekturu, građevinarstvo i geodeziju. Oni su, naime, izradili arhitektonski projekt pregrađivanja i namjene tog roh bau prostora.