Novo mjesto pristajanja brod za hitni prijevoz pacijenata s otoka, kojeg je prije više od 10 godina kupila općina Preko bit će u gradskoj luci, točnije uz mul na kojem je benzinska pumpa.

Na parkiralištu Branimirove obale osigurat će se jedno parkirno mjesto za vozilo saniteta koje preuzima pacijente s otoka tako da vozač broda je ujedno i vozač tog vozila Hitne.
Silom prilika, umjesto u Foši, gdje je urušena obala uz koju je brod pristajao. Uzaludan je bio apel iz općine Preko, jer kako nam je rekao načelnik Jure Brižić, nisu dobili nikakvu povratnu informaciju niti iz Županije, a kamoli iz Grada Zadra.

Iako je dolazak u Fošu daleko brži i Bolnica je bliže negoli uplovljavanje u Gradsku luku, što je za hitne pacijente jako važno, ovo je za sada jedini odgovor na stanje svijesti i pouzetnosti nadležnih da saniraju obalni zid koji se raspada i tone uslijed svake jače nevere. Tamo više nema, a i opasno je ne samo privezivanja broda, već i parkiranje auta.

Brod općine Preko opravdao je svoje postojanje: i kada jugo zaustavi trajektnu vezu, on se probije po valovima do Grada, potvrdio nam je načelnik Brižić koji nastoji regulirati status tog općinskog broda. Njega bi trebao preuzeti Zavod za hitnu medicinu, najavio je  načelnik Brižić, uputivši još jedan dopis nadležnima.