U Zadarskoj županiji još uvijek nemaju informaciju o namjerama novog vlasnika zgrade nekadašnje Poliklinike na Kolovarama - hoće li zgradu obnavljati, rekonstuirati ili možda i rušiti. Zaključak je to odgovora kojega je pročelnik Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije Nikica Miletić dostavio na pitanje vijećnice Suzane Jakovac na prošloj Skupštini Zadarske županije.

- Radi se o firmi koja se zove „Eko Zadar Dva" u vlasništvu je gospodina Iljke Ćurića, koji je opet zet bivšeg HEP-ovog direktora sektora za strategiju i investicije Ante Ćurkovića, "kralja hrvatskih vjetrova". Nažalost, pojavljuje se tu i kaznena prijava USKOK-a protiv gospodina Ćurkovića koja je teška više od 200 milijuna eura. Dotična obitelj poznata je po tome što je 2018. godine kupila luksuznu Vilu Schwarz u ekskluzivnom dijelu grada Zagreba i da su se u mjesecu kolovozu samo u jednom trenu pojavili bageri i da porušili tu vilu koja je izgrađena 1922. godine. Muči me to što se bojim da ćemo dozvoliti isto ono što se desilo gradu Zagrebu, a da ćemo ovaj porušiti zgradu koja možda nije zaštićeni spomenik kulture u ovom trenutku, ali je sagrađena 40-tih godina prošlog stoljeća, autentična je, mediteranska, prikladno usklađena u ambijent našeg primorskog područja. Bojim se da ćemo tek tako i olako uništavati najbolje ono što imamo u ovom gradu, a to je naša kulturna i spomenička baština, rekla je Jakovac, izrazivši bojazan da će na tom mjestu niknuti hotel koji će narušiti ambijent mediteranskog kraja.

Pred novu sjednicu Županijske skupštine odgovorio joj je pročelnik Miletić:

- Predmetna zgrada je sukladno Odluci Županijske skupštine Zadarske županije, a po prethodno provedenom javnom natječaju prodana tvrtki EKO ZADAR DVA d.o.o. Zagreb, za iznos u visini od 22.334.455,99 kuna, te je dana 16. ožujka 2020. godine između Zavoda za javno zdravstvo Zadar i imenovanog ponuditelja zaključen ugovor o kupoprodaji nekretnine, ovjeren kod javnog bilježnika. U odnosu na predmetno vijećničko pitanje u dijelu koji se odnosi na moguću promjenu namjene i rekonstrukciju predmetne zgrade, za napomenuti je da je investitor/vlasnik prije izvođenja bilo kakvih građevinskih radova u obvezi kod nadležnog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra ishoditi odgovarajući akt za gradnju, sve sukladno odredbama posebnih propisa koji reguliraju gradnju (Zakon o gradnji i Zakon o prostornom uređenju) kao i odredbama važećeg prostornog plana jedinice lokalne samouprave na čijem području se nalazi nekretnina, napisao je Miletić, ne dajući odgovor na pitanje koje je postavila Jakovac.