Županijski vijećnik Ante Rubeša otkrio je zbog čega je njegov kolega iz redova Akcije Mladih, Marko Pupić Bakrač, jutros priveden u policijsku postaju nakon pretresa obiteljske kuće u Ulici Josipa Kosora.

- Župan Božidar Longin prijavio ga je zbog statusa na Facebooku, od 8. listopada, u kojem je pisalo "političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj", što u prijevodu znači politička eutanazija, a ne prijetnja smrću, ubojstvo i slično, mi se time naravno ne služimo. To nije bila njegova namjera, već je on praktični apelirao na premijera Andreja Plenkovića da takve ljude ne postavlja na visokopozicionirane funkcije, upravo zbog povezanosti s koruptivnim radnjama, poručio je Ante Rubeša objašnjavajući kako postoje indicije prema kojima se župan neće kandidirati za novi mandat.

Za Rubešu je današnja policijska akcija oblik represije.

- U 6 sati ujutro u kuću mu je upalo 7-8 inspektora. U kratkim hlačama priveli su ga u policijsku postaju. Strašno čime se služe!, istaknuo je Rubeša.

Na naš upit o mogućem pronalasku vatrenog oružja tijekom pretresa, Rubeša ističe kako je Pupić Bakrač član lovačkog društva koji ima dozvolu za posjedovanje oružja.