Gradsko vijeće Zadra započelo je dopunom dvjema točkama - najavljenom odlukom o uklanjanju spomenika s Muraja te prihvaćanjem odluka o dodjeli javnih priznanja za ovu godinu. Neće se kao obično održavati posebna sjednica na kojoj će se donositi te odluke, već su one uvrštene kao prva točka, dok je Muraj ostavljen za kraj Gradskog vijeća.

Nakon što su gotovo svi kandidati za javna priznanja Grada Zadra podržani jednoglasno, gradonačelnik Branko Dukić na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća otkrio svoja imena za Grb gradonačelnika kojeg dodjeljuje samostalno.

To su državne prvakinje iz VK Jadran Mara Bencun, Lucija Kasap, Sara Žuvanić i Ivana Sladić, Odjel za epidemiologiju zbog rada u epidemiji koronavirusa, Ivan Perica, branitelj, fotograf i darivatelj krivi, te mladi zadarski umjetnik Mario Javoran.

Predsjednik Gradskog Vijeća Zvonimir Vrančić čestitao je dobitnicima izražavajući nadu da će se stvoriti epidemiološki uvjeti za održavanje svečane sjednice za Dan Grada, kada se uručuju priznanja.