Na ponovljeni natječaj za izgradnju nastavka ulica Augusta Šenoe i Augusta Cesarca, Grad Zadar je dobio sedam ponuda danas otvorenih.

I to uglavnom domaćih građevinskih firmi koje se nižim ponudama od procijenjene vrijednosti očito bore za posao. Procjena vrijednosti je 2.3 milijuna kuna, a Diklo gradnja licitirala je za taj posao s 1. 446 milijuna kuna, 35 tisuća kuna manje nego što iznosi ponuda Kruševo put.

Najveće ponude, koje su također ispod procjene, stigle su od firmi izvan Zadra. Strabag je ponudio 1.9 milijuna kuna, a njihova tvrtka Colas Varaždin nešto više od 1.7 milijuna kuna.

Iz Odjela za graditeljstvo smanjili su iznos planiran za ovaj projekt unutar UPU Vitrenjak II, jer kako je pročelnik Darko Kasapa odgovorio na vijećničko pitanje, do kraja ove godine neće se potrošiti više novaca. Pod uvjetom da natječaj prođe bez žalbi na izbor najpovoljnijeg izvođača, radovi teško da će početi u prosincu.
Plan od 2.4 milijuna kuna sveden je na svega sto tisuća kuna u Odjelu za graditeljstvo.

Nadležni su uspjeli u tome da taj posao, za koji je natječaj bio početkom ove godine, dovedu do kraja godine u kojoj jedva da će se otvoriti gradilište.

U ožujku je Grad Zadar poništito javnu nabavu procijenjene vrijednosti 2.7 milijuna kuna jer je izostavio jednu ulicu.
Natječaj je bio objavljen za izgradnju nastavka ulica Augusta Šenoe i Augusta Cesarca, a u objavljenoj dokumentaciji i troškovniku nedostaje dio koji se odnosi na Ulicu Augusta Šenoe.

Tim projektom radit će se produžetak ulice Augusta Cesarca za investitora Grad Zadar, navodi se u tehničkom opisu. Prometnica se nalazi na području UPU-a VITRENJAK II. U sklopu projekta radit će se samo kolnik prometnice bez nogostupa, navodi se uz posao kojim će se jedna dionica produžiti za 30, a druga za 105 metara uz komunalno opremanje bez kanalizacije koja već postoji.