Mladen Malta jučer je na Gradskom vijeću zatražio izvješće o radu Kluba Zadrana u Zagrebu, koji po njemu funkcionira kao okupljalište zadarskih studenata, ali i "regrutacijski centar Mladeži HDZ-a".

- Nemam ništa protiv postojanja kluba koji promiče Zadar i spaja Zadrane, ali tražim transparentno i smisleno djelovanje. Nadam se da neće izaći u medije kao klub u Slovenskoj 8, rekao je Malta, referirajući se na klub bivšeg direktora JANAF-a Dragana Kovačevića, u kojemu su se u vrijeme lockdowna okupljali političari i druge javne osobe.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je kako ne treba politizirati sve što postoji.

- Nisam zagrebački student, ali sam kao liječnik odlazio u Klub. Studenti daju život tom objektu i treba ih poticati da što više dolaze tamo jer je to jedan kutak Zadra u Zagrebu koji je zbog njih stvoren, rekao je Dukić.

Pročelnica Dolores Grdović Kalmeta priznala je da rad u ovoj godini nije bio na nekoj visokoj razini zbog epidemioloških okolnosti.

- Meni politička dimenzija nije padala na pamet, ali evo nekadašnji voditelji kluba, koji su organizirali rad udruge, danas su voditelji poznatih poduzeća u Zadarskoj županiji. To pokazuje da klub okuplja kvalitetan kadar, politička dimenzija je izlišna, rekla je Grdović-Kalmeta.