Gradski vijećnik Duško Vuković izvijestio je javnost da je HSU Zadarske županije, sa svim svojim organizacijama, gradskim i općinskim napustio Hrvatsku stranku umirovljenika - HSU i pristupio Stranci umirovljenika - SU.

- Kako je već poznato naše organizacije i članstvo već duže vrijeme nisu zadovoljne radom, ponašanjem, odabirom koalicijskih stranaka i posebno autoritarnim vođenjem Stranke. Sve više i više gubio se fokus interesa za umirovljenike njihova prava i potrebe. Ignoriranje naših sugestija, prijedloga i stavova u ozračju sveprisutnih nedemokratskih odnosa ubrzano su nagrizale smjer i Program Stranke koju napuštamo.

Hrvatska stranka umirovljenika - HSU, bez dvojbe, je tonula u svoju samodovoljnost vukući pri tom poteze suprotne interesima grupacije koju politički zastupa. Potpuno je umrtvljen i relativiziran uspješniji i prodorniji utjecaj na sve odgovorne društvene institucije i Vladu s ciljem kvalitetnijih pomaka u rješavanju umirovljeničkih pitanja. Nedovoljna ili gotova nikakva suradnja sa drugim važnim činiteljima u strukturi umirovljeničkog organiziranja uz vrlo često nepotrebnu i besmislenu konfrontaciju s njima.

Stranka umirovljenika - SU,kojoj pristupamo na razini Hrvatske ima razvijenu mrežu u regionalnim i lokalnim samoupravama. Uporan je zastupnik često ugroženih prava umirovljenika. Uspješno surađuje sa Maticom i Sindikatom umirovljenika. Ulazimo u Stranku s jasnim i kvalitetnim umirovljeničkim Programom, ta stranka je u široj javnosti prepoznata kao istinski, stabilan i potvrđen branitelj mirovinskih prava naše starije populacije. Kao članovi nove Stranke i dalje ostajemo iskren i pouzdan partner našoj sadašnjoj koaliciji u Županiji, gradovima i općinama, stoji u dopisu što ga potpisuje bivša županijska organizacija HSU a sada županijska organizacije Stranke umirovljenika SU.

Podsjetimo, na razini države HSU je bio dio Restart koalicije predvođene SDP-om, dok su lokalni članovi iste stranke, predvođeni Vukovićem, gorljivi pristaše HDZ-a, s kojim su u koaliciji u nizu mandata.