Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva Zadranina u dobi od 41 i 28 godina, koja se sumnjiči za kaznena djela kriminaliteta droga.

Tako se 41-godišnjaka sumnjiči da je u posljednjih godinu dana drogu preprodavao 28-godišnjaku koji je vršio daljnju preprodaju marihuane na zadarskom području i to u najmanje 24 navrata. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma kojeg koristi 41-godišnjak kojom prilikom je pronađeno oko 8 839,7 grama droge marihuana pakirano u više pojedinačnih pakiranja i oko 81,5 grama droge hašiš, sve namijenjeno za daljnju preprodaju krajnjim korisnicima i niže rangiranim preprodavačima. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 28-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, dok je 41-godišnjak jučer uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.