Povodom najnovije presude Ivi Sanadaru, kratkim priopćenjem ali i fotografijom s porukom ispisanom na lancunu koji je s Muraja ( po tradiciji, op.a) obješen iznad ulaza u Grad, oglasio se Forum mladih SDP-a:

„Novi HDZ" Andreja Plenkovića i Vlada Ive Sanadera sačinjeni su od istih kadrova. No, svi u HDZ-u su nevini, a kriv je samo Sanader. Što je sa svim političarima koji su tada bili na ministarskim pozicijama, državnim tajnicima, središnjem odboru HDZ-a, svi oni koji su jednoglasno opetovano izabirali Sanadera za svog šefa?
.
Mladi ne vjeruju u pravosuđe, a narod brzo zaboravlja što dokazuje 5400 Zadrana koji su nanovo ofarbani, koji će nanovo izabrati da budu ofarbani - jer farbanje u Zadru nije nikakav problem. Iz izbora u izbore. Dok ne odu svi mladi koji nisu progutali knedlu i napravili plavu stranačku iskaznicu kako bi si osigurali egzistenciju. Bez obzira na to, „Novi HDZ" će i dalje farbati po starom, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Helena Mikulandra, nova  predsjednica Forum mladih SDP Zadar.