Nakon halabuke koja se podigla oko nedostatka ginekologa i pedijatara u Domu zdravlja, trenutno stanje je takvo da ima liječnika specijalista, ali nema dovoljno pacijenata.

Na jedan od brojnih natječaja za ginekologa javila se dr. Lara Spalldi Barišić koja se preselila iz Zagreba u Zadar nakon što je primljena u Dom zdravlja. Međutim, nije uspjela prikupiti dovoljan broj pacijenata kako bi matična ustanova za nju sklopila ugovor s HZZO-om, doznajemo od ravnateljice dr. Renate Bek. Dok je dr. Ivo Žuvela na najavljenom bolovanju, ginekologinja dr. Spalldi Barišić bit će mu zamjena u ginekološkoj ambulanti u Benkovcu.

Prema riječima ravnateljice Doma zdravlja, HZZO im prijeti i raskidom ugovora za dr. Damira Letinića, pedijatra u poznoj dobi koji također nije dobio dovoljan broj malih pacijenata da bi se  plaćala zdravstvena usluga tima ambulante. Nakon odlaska dvije pedijatrice u mirovinu, stanje u mreži Doma zdravlja je, tvrdi ravnateljica, pod kontrolom.

Do kadrovskih promjena dolazi i u ambulantama obiteljske medicine, ali i tu se događa isti problem. Dr. Dunju Surić, koja je poslana u mirovinu krajem rujna, trebala je u mreži zamijeniti dr. Antonija Lerga. Međutim, ni ona nije skupila dovoljan broj pacijenata. Čak ni onih od dr. Surić koja je za njih bila nezamjenjiva.

Dr. Lerga je prije šest godina dobile u Domu zdravlja specijalizaciju iz obiteljske medicine. Imat će novu priliku u dvije ambulante čije liječnice odlaze u mirovinu. Jedna je u Domu zdravlju koju odlaskom u mirovinu napušta dr. Jadranka Ćosić. Danas je posljednji dan natječaj za tim obiteljske medicine koji uključuje i medicinsku sestru. One koje su do sad radile kod liječnika koji odlaze u mirovinu, imaju prednost na natječaju za nove doktore kao nositelje tima.

Natječaj je objavljen i za ambulantu obiteljske medicine na Forumu jer i dr. Irena Carić - Skoblar odlazi u mirovinu.

Stanovnici otoka Pašmana ostaju bez zubara koji odlazi u privatnike, te je i za ambulantu dentalne medicine u Neviđanima raspisan natječaj.  Kao i za ambulantu obiteljske medicine u Biogradu zbog odlaska dr. Ljubice Kutije u mirovinu.