"U tijeku su izvidi", glasi jednak odgovor iz Općinskog državnog odvjetništva i PU zadarske na naša pitanja o dva slučaja kojima je glavni akter županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

Iza prvog stoji njegova prijava protiv župana Božidara Longina za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Upućena je Općinskom državnom odvjetništvu nakon što je županijski vijećnik kazneno prijavljen za prijetnju Longinu kroz objavu na društvenim mrežama: „Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj". Pupić Bakrač smatra da je Longin lažno naveo kako je to kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život, a glavni odvjetnik Ivica Škara ističe kako će javnost biti obaviještena o državnoodvjetničkoj odluci o toj prijavi.

Drugi slučaj je također povezan s Facebookom, odnosno sadržajem upućenim preko profila Grego Greg. Konkretno, radi se o komentaru "e koštat će te to, bogami pazi metak", objavljenom ispod priopćenja za javnost Marka Pupića Bakrača na portalu zadarski.hr. Prijetnja je objavljena u subotu, a u nedjelju ju je Akcija mladih prijavila Policijskoj upravi zadarskoj u kojoj danas nismo uspjeli doznati što je konkretno poduzeto po tom pitanju, među ostalim je li utvrđeno tko stoji iza tog profila bez fotografije. Odgovori na ta pitanja obavijeni su tajnošću izvida.

- Zasad nitko nije priveden, jedino je što se može službeno doznati u zadarskoj policiji od koje Akcija mladih traži istu reakciju kao i u slučaju kada je njihov vijećnik Pupić Bakrač priveden zbog svog komentara na društvenim mrežama, a njegova je kuća pretresena. Reakcija policije tada je uslijedila dva dana od prijave župana Longina.

Kao razlog zbog kojeg prijetnju nije prijavio osobno, Pupić Bakrač je naveo "političku kontrolu vrha PU zadarske".