Dva mjeseca od otvaranja ponuda na ponovljenom natječaju Odvodnje za najkompleksniji zahvat na Bokanjcu, u petak je odlučeno da će to biti Strabag Hrvatska. Oni su imali ekonomski najpovoljniju ponudu u odnosu na preostala dva ponuđača, te je prihvaćeno da se radovi odvijaju za 201.899.507 kuna, odnosno 250 milijuna kuna s PDV-om.

Procjena vrijednosti radova bila je 131.9 milijuna kuna, isto kao i na prvom natječaju kada se javila samo zadarska Zajednica ponuditelja Vodoinstalacija i Sarađen s ponudom koja je bila 96 milijuna kuna veća. Niti na drugom natječaju nije bila bolja reakcija s tržišta građevine na izvođenje projekta aglomeracije koji se sufinancira iz EU fondova, ali i kredita Europske banke za razvoj i obnovu.

Zajednica ponuditelja Sarađen i Vodoinstalacija na ponovljenom natječaju imala je ponudu od 207.4 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja splitskog i zadarskog Lavčevića licitirala je s 222,3 milijuna kuna. Međutim, Hrvatske vode dale su suglasnost Odvodnji da nastavi s natječajem koji će probiti planiranu financijsku konstrukciju.

Za izvođača trogodišnjih radova na Bokanjcu izabran je Strabag koji je izvodio radove na Gaženici, što im je bio najveći kapitalni projekt na zadarskom području. Rok za žalbu je 15 dana dok je ta odluka u stanju mirovanja, a ukoliko sve prođe bez Državne komisije za kontrolu javne nabave, potpis ugovora moguće je očekivati u prosincu.

Godinu i pol dana nakon potpisivanja ugovora, očito je kako zadarska aglomeracija kasni, a njezin početak izvjestan je početkom 2021. godine.