U cilju smanjenja rizika od zaraze i širenja epidemije, od 23. studenog 2020.godine radno vrijeme na upravnim poslovima u sjedištu Policijske uprave zadarske je organizirano u dvije smjene, stoga se stranke primaju svakim radnim danom u vremenu od 8 do 19 sati.

Produženje rada sa strankama se odnosi na rješavanje upravnih poslova vezanih za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te prijavu/odjavu prebivališta/boravišta.

Rad sa strankama za pojedine upravne poslove vezane za referadu za oružje, status državljanstva i dalje ostaje isti: svakim radnim danom od 8,30 do 15 sati te utorkom od 9,30 do 17 sati.

Iz Pu zadarske ppodsjećaju građane kojima je isteklo važenje osobne iskaznice i vozačke dozvole u vrijeme proglašenja epidemije da su njihovi dokumenti važeći još 30 dana od proglašenja prestanka epidemije.

- Svi građani koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu, zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice mogu podnositi elektronički, putem sustava e-Građani. Osim toga, dostavu navedenih isprava građani mogu zatražiti na adresu prebivališta. Isprave čiji je rok važenja istekao u razdoblju proglašenja epidemije (od 11.03.2020. godine) i dalje vrijede. Osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, oružni listovi i iskaznice za strance vrijedit će do 30 dana od dana proglašenja kraja epidemije, poručuju iz PU zadarske