Iz Ministarstva poljoprivrede oglasili su privremenu obustavu ribolova, ali vlasnici ribarskih brodova sami će odlučiti hoće li ih vezati uz kraj ili i dalje loviti ribu.

Ovaj prizor iz Gradske luke ne znači da se većina zadarskih ribara uplašila  koronavirusa, već da su se zbog radova u Gaženici privremeno vratili u Grad. A na more nisu isplovili jer je tih dana bila bura. Iz resornog ministarstva su im poručili da i ne moraju, neka doma leže, a oni će im  dati nešto novaca. Nema veze što imamo riboprerađivačku industriju, uzgoj tuna i stanovništvo koje, nažalost, jede jako malo ribe i to još manje "friške".  A što je s galebovima?

Ovako glasi obavijest Ministarstva poljoprivrede:

Ponovno će se provoditi privremena obustava ribolova radi izvanrednih okolnosti izazvanih širenjem pandemije COVID-19 (NN 130). Uz već provedene obustave, sufinanciranje je predviđeno i za privremenu obustavu ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama - koćama od 20. studenoga do 31. prosinca 2020. godine i privremenu obustavu ribolovnih aktivnosti okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama od 1. do 31. prosinca 2020. godine. Obustave nisu obvezne te ribari sami odlučuju žele li sudjelovati u privremenoj obustavi.