Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Daniel Radeta i sveučilišni profesor Marko Vučetić potvrdili su pregovore o kanidaturi za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima. Iza SDP-a je nekoliko neuspješnih kandidatura, posljednja od njih Sabine Glasovac, a kako u stranci nisu profilirali osobu koja bi bile prepoznatljiva širokom sloju birača odlučili su pronaći "kapitalca". I vjeruju da ga imaju u ovom donedavno saborskom zastupniku MOST-a, doktoru filozofije sa Sveučilišta u Zadru.

- Istina je da smo razgovarali i s Markom Vučetićem i da i njega vidimo kao opciju da bude naš kandidat za gradonačelnika Zadra u suradnji s još nekim strankama, ali on nije jedina mogućnost. Sve će se znati kroz mjesec dana. Osobno, ne bih imao ništa protiv toga da Vučetić bude taj, pogotovo ako može oko sebe okupiti kvalitetne ljude - rekao je za Večernji list šef zadarskog SDP-a Daniel Radeta.

Ni Vučetić ne odbija novu, potencijalnu ulogu kandidata za gradonačelnika Zadra te poručuje da je spreman i na to ako se pokaže da je to dobra ideja.

- No treba vidjeti jesu li građani za to, a nisam baš siguran da živimo u vrijeme flozofa. No ne odbijam ni tu ulogu ako to znači da se nakon 30 godina makne HDZ - kaže Vučetić i dodaje kako je ključno na lokalnim izborima u Zadru pronaći kandidata koji će dovesti do izlaznosti veće od 60 posto. Za to je potrebno, kaže, izazvati pozitivne emocije ljevice, a da bi se to postiglo, treba izazvati i emocije kod desnice. Je li on taj koji može izazvati emocije, a samim time i natjerati ljude na birališta, tek će se vidjeti. No HDZ je, kaže Vučetić, u Zadru kadrovski devastiran i sad je prilika da se nešto napravi.