U tjednu u kojem je Nacionalni stožer dva puta uvodio nove mjere zaštite od koronavirusa, postrojba Civilne zaštite Grada Zadra pojačana je za nova tri pripadnika. Mjere će od danas nadzirati njih ukupno 12.

- Riječ je o djelatnicima iz komunalnih poduzeća koji su već radili taj posao u travnju i svibnju. Napisana su rješenja o njihovoj mobilizaciji, a ako bude potrebno, mobilizirat ćemo još pripadnika. No, s obzirom na nove mjere, smatram da za tim neće biti potrebe. Lakše je kontrolirati je li ugostiteljski objekt zatvoren, nego ulaziti u svaki od njih i provjeravati poštuju li se mjere, rekao nam je načelnik gradskog Stožera, dogradonačelnik Ante Babić.

S obzirom na to da za svoj rad dobivaju nezanemarivu mjesečnu naknadu u iznosu od 1500 kuna, zanimalo nas je kako se zapošljavaju pripadnici Civilne zaštite.

- Odabiru se u razgovoru s direktorima, koje smo pitali koje nam djelatnike mogu dati u postrojbu, a da to ne utječe na njihov rad u tvrtki, rekao nam je Babić dodajući kako prođu kratkotrajnu obuku.