Općinski sud u Zadru kaznio je uvjetnom kaznom zatvora 34-godišnjaka koji je ovog ljeta u Novalji fizički napao trudnu suprugu.

On je 18. srpnja 2020. oko 21,40 sati u Novalji u alkoholiziranom stanju prišao stolu za kojim je sjedila njegova supruga, koja je bila u visokom stupnju trudnoće, te sa ciljem da ju tjelesno ozlijedi, udario ju otvorenim dlanom ruke u lijevi dio lica i snažno povukao za kosu, a potom joj gurao komad pizze u lice i zatim još jednom stisnutom šakom udario u lice. Od udaraca oštećena žena zadobila je tjelesne ozljede u obliku kontuzije očne vjeđe i periokularnog područja lijevog oka, nakon čega se udaljio.

Sudac se složio sa zahtjevom državnog odvjetnika, koji je prihvaćen te je izdan kazneni nalog kojim je okrivljeni proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela.

Muškarcu je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine uvjetno na tri godine, koja se smatra primjerenom stupnju krivnje okrivljenog, a budući da je kazneno djelo počinio prema bliskoj osobi posebno ranjivoj zbog njezine trudnoće, izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljenik u razdoblju od tri godine ne počini drugo kazneno djelo.