Policijski službenici Postaje granične policije Gračac  proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina.

U subotu, 5. prosinca u 13,40 sati na području Gračaca, osumnjičenog su, prilikom kontrole prometa zaustavili policijski službenici te su u osobnom vozilu šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao pronađene PVC vreće u kojima se nalazio sitno rezani duhan. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela, priveden je na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja da je nedozvoljeno, radi daljnje prodaje posjedovao oko 300 kilograma sitno rezanog duhana, koji nije bio propisno označen nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Zaplijenjeni duhan mu je oduzet, a o događaju je izvještena nadležna carinska uprava radi postupanja iz njihove nadležnosti u svezi obračuna trošarina.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, 40-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.