Je li Upravno vijeće Lučke uprava Zadar (LUZ) razmatralo zahtjev Sarag Gaženice za produljenje roka koncesije za gradnju hotela, odnosno komercijalnog centra, i dalje se ne zna iz odgovora ravnatelja LUZ-a Roberta Škifića na vijećnički upit Rudolfa Dvorskog.

Škifić je Zadarskoj županiji proslijedio isti odgovor kojeg je dao za naš portal na novinarski upit početkom studenog. Ali možda vijećnik Dvorski dobije ažurirani odgovor od župana Božidara Longina, koji je predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar.

Na temu Gaženice, Dvorski je pitao:

- Može li, a to je ovo pitanje vezano za onaj hotel koji se trebao graditi, je li možete saznati, kad  će tvrtka Sarag platiti komunalni doprinos Gradu Zadru, jer radi se o nekih 5 milijuna kuna i kada će se početi graditi hotel.  To bi bilo dobro, ali nisam baš siguran da će se to uopće dogoditi.

Hoće li Dvorski biti zadovoljan već poznatim odgovorom ravnatelja LUZ-a, Roberta Škifića, istim koji je već objavljen:

„U vezi Vašeg pitanja o izgradnji hotela i plaćanja komunalnog doprinosa Gradu Zadru, koncesionar Sarag nas je obavijestio da još uvijek nije uspio dogovoriti s bankama sredstva za gradnju hotela. S obzirom na iznimno tešku poslovnu situaciju u ovoj godini uzrokovanu epidemijom Covida-19, koncesionar je u nekoliko navrata tražio produljenje rokova.

Upravno vijeće će taj zahtjev kao i sve druge zahtjeve za odgode plaćanja koncesije i pristojbi rješavati na jednoj od budućih sjednica uzimajući u obzir preporuke Vlade Republike Hrvatske i nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture."