U siječnju ove godine počela je gradnja kompleksa studentskog doma i menze u prostoru predviđenom za gradnju sveučilišnog kampusa. Rok gradnje, odnosno provedbe tog projekta od 64 mjeseca prema ugovoru iz studenog 2019. godine, nije doveden u pitanje, ali je zato produžen rok financiranja.

Rok provedbe Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava produljen je u dogovoru sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje s 15. rujna. 2020. na 15. srpnja 2021. godine, informacija je koju smo dobili od Irene Kozulić, voditeljice Ureda za znanost, projekte i transfer tehnologije Sveučilišta u Zadru.

Ona dodaje kako su razlozi tome nepredviđeno dug rok osiguravanja početka provedbe javne nabave i ugovaranja izvođača radova, nepredviđene okolnosti vezano uz arheološke nalaze na gradilištu i pandemija COVID-19.

- Ništa od navedenog nije ugrozilo konačno izvršenje projektnih aktivnosti niti sam tijek izvršenja Ugovora o gradnji, od trenutka kada je gradnja započela. Možemo reći da smo zadovoljni s izvršenjem Ugovora o gradnji u smislu dinamike i kvalitete izvođenja radova, navodi se u informaciji o tom najvećem kapitalnom projektu zadarskog sveučilišta.

 

Voditeljica sveučilišnog Ureda, Irena Kozulić na gradilištu menze i doma

Projektgradnja plus iz Slavonskog Broda izabran je na natječaju s ponudom od 81.068.738,85 kuna. Iz EU fondova Sveučilište je dobilo 67.4 milijuna kuna, a procijenjena vrijednost projekta je bila 74.4 milijuna kuna.

Natječaj se odužio jer bivša ministrica Blažena Divjak nije htjela pokriti razliku investicije od 6.2 milijuna kuna. To je zbog sukoba s rektoricom Dijanom Vican, obznanio je vijećnik Rade Šimičević na sjednici Gradskog vijeća koje je izglasalo odluku kojom će to napraviti Grad Zadar. Novac će se iz Gradskog proračuna transferirati kroz tri godine prema Sveučilištu.

Studentski dom trebao bi se otvoriti u akademskoj godini 2021./2022, što bi značilo iduće jeseni.