Nova ginekologinja dr. Lara Spalldi Barišić, zaposlena u Domu zdravlja tražila je, ali nije  uspjela dobiti na korištenje odgovarajući kadrovski stan u vlasništvu Grada Zadra, kakve dodjeljuje Gradonačelnik.

Ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek rekla nam je kako ju je ona uputila, kao i druge liječnike, da kao nužni kadar imaju mogućnost dobivanja stana u najam od Grada Zadra. Dr. Spalldi Barišić u rodni grad se vratila iz Zagreba.

Iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom bili su u kontaktu s dr. Spalldi Barišić vezano za dodjelu stana u vlasništvu Grada Zadra s osnove zbrinjavanja kadra od osobite važnosti za Grad Zadar. Međutim, potrebama obitelji dr. Spalldi Barišić, nije odgovarao niti jedan od ponuđenih stanova. Stoga nije realizirano sklapanje ugovora o najmu stana, izvijestili su iz gradske uprave.

Nema sumnje kako slobodni stanovi kojima raspolaže Grad Zadar i nisu u najboljem stanju. Onaj kojeg je do odlaska u mirovinu koristio Radovan Dunatov, trebao je biti dodijeljen KK Zadar za stanovanje trojice igrača iz juniorskog pogona. Oni će ostati u Đačkom domu, a taj stan će biti dodijeljen siromašnoj obitelji s liste prioriteta.

Iako je u rujnu sve upućivalo da će stan od 115 kvadrata dobiti na korištenje KK Zadar,  doznajemo kako se gradonačelnik Branko Dukić predomislio u korist obitelji s puno djece. Dvije su takve u vrhu liste, od kojoj je jedna s osmero djece.

Drugi slobodan stan, kojim Grad Zadar raspolaže, nalazi se u zgradi na Liburnskoj obali. Vrlo atraktivna lokacija, ali očajno stanje prostora kojeg je koristila policija, spajajući dva stana u prizemlju.

Stanova je malo, a Lista prioriteta sa 60-ak imena, među kojima su 22 samohrane majke, nimalo se na smanjuje osim u nekim slučajevima, gdje je prema pisanju nekih medija, netko ipak doskočio do gradskog stana s 30 i nekog mjesta. Tko i kako, to bi trebali pitati  vijećnici iz Komisije Gradskog vijeća na kraju godine u kojoj je formirana konačna lista prioriteta stambenog zbrinjavanja.